Skrevt d. 04.11-2022

Gode grunde til at anskaffe sig en Labradoodle

Overvejer du at anskaffe dig en Labradoodle, men er du endnu ikke helt overbevist? Så læs med her. Der er nemlig mange gode grunde til at anskaffe sig en Labradoodle. Vi har samlet de 8 bedste grunde.

Anskaf Labradoodle

1. Den har en mild og kærlig personlighed

En af de bedste egenskaber ved en Labradoodle er dens milde og kærlige personlighed. Dens personlighed gør den let at være sammen med, og det er altid en fornøjelse.

Hvis du anskaffer dig en Labradoodle, skal du ikke bekymre dig om at få en hund, som er stædig og aggressiv. Den er helt det modsatte, og det er rigtig dejligt.

Dens personlighed gør desuden, at den kommer godt ud af det med alle. Du skal altså ikke bekymre dig om, hvorvidt den er glade for gæster eller fremmede.

2. Den er meget social

Labradoodles er generelt rigtig sociale hunde, som elsker, når der kommer gæster på besøg. Derfor er den faktisk heller ikke den bedste vagthund; du vil helt sikkert lægge mærke til, at der kommer nogen ind i huset, da den bliver meget glad – men den vil altså næppe være en skræmmende hund, som jager folk væk.

Dens meget sociale personlighed gør, at den elsker at tilbringe tid med sine ejere. Du vil altså få en hund, som for eksempel vil elske at ligge på sofaen med dig. Faktisk så vil den rigtig gerne gøre alle de ting, som du gør. Den vil nemlig helst ikke være alene.

Den elsker også at være sammen med andre hunde eller kæledyr. Derfor kan du sandsynligvis godt introducere den til for eksempel en kat.

3. Den elsker at være aktiv

Labradoodlen elsker ikke bare at være aktiv – den har brug for at være aktiv. Hvis du er typen, som elsker at gå ture eller svømme i havet, er det altså den perfekte hunderace for dig.

Labradoodlen skal bevæge sig i mindst 60 minutter om dagen. Det kan for eksempel være en lang gåtur. Hvis du hellere vil løbe en tur, er det dog ingen forhindring. Hunden vil sagtens kunne følge med.

Labradoodlen elsker også at tilbringe tid på stranden. Det er sjovt for den at løbe i sandet, og den elsker at boltre sig i vandet. Den er nemlig ret god til at svømme.

Hvis du elsker at bevæge dig, er det altså en Labradoodle, som du skal anskaffe dig. Den vil nemlig rigtig gerne være aktiv sammen med dig.

4. Den passer ind i langt de fleste familier

Labradoodlen har nogle rigtig gode egenskaber. Den har et blidt temperament, den er ikke stædig men faktisk ret samarbejdsvillig – og så elsker den at få opmærksom. Det betyder, at den vil passe ind i langt de fleste familietyper.

Den vil for eksempel elske at være en del af en børnefamilie, hvor der er masser af gang i den. Her kan den for eksempel lege med børnene.

Den vil dog være mindst lige så glad for at være i en barnløsfamilie, som i stedet har tiden til at gå lange ture med den.

Det vigtigste er altså bare, at dens fremtidige familie har tiden og kræfterne til at give den masser af opmærksom og kærlighed. Hvis den gør det, så vil Labradoodlen helt sikkert trives og have det godt.

5. Den er nem at opdrage

Selvom du skal bruge meget tid sammen med en Labradoodle og stimulere den meget, behøver du faktisk ikke bruge særlig meget tid på at opdrage den.

Det er nemlig en utrolig samarbejdsvillig hunderace, som kun vil dig det bedste. Det er som sagt ikke en stædig hund, så du kan snildt lære den nye ting.

Selvom hunden er godt opdraget, betyder det ikke, at den ikke også godt kan finde på at lave lidt sjov ballade. Det er dog ofte den type ballade, som du kan grine lidt af.

Gode Grunde Til At Købe Labradoodle

6. Den fås i mange forskellige størrelser

Ofte kan det ske, at man hører om en rigtig god hunderace, som desværre enten bare er for stor eller for lille. Det vil ikke være et problem med Labradoodlen. Den fås nemlig i et væld af forskellige størrelser.

Labradoren er selv en mellemstor hund. Men der findes flere forskellige typer puddelracer. De varierer meget i størrelse. Derfor kan du sagtens finde både en lille Labradoodle, men altså også en mellemstor en af slagsen. Du behøver altså ikke gå på kompromis med størrelsen.

7. Den er ofte allergivenlig

Labradoodlen er ofte rigtig populær, fordi den har en tendens til at være allergivenlig. Det kræver selvfølgelig, at den arver Pudlens pelstype.

Hvis du vil være sikker på at få en allergivenlig Labradoodle, kan det være en fordel, hvis begge dens forældre er Labradoodles – altså så den er mindst en anden generation Labradoodle. Så er der nemlig større chance for, at den arver Pudlens pels. Hvis den er anden generation, kan du også mødes dens forældre for at tjekke, hvilken slags pels de har.

Labradoodlen er allergivenlig, hvis den ikke har nogen underuld. Det betyder også, at den ikke fælder – hvilket også er en kæmpe fordel.

Hvis du har en hund, som fælder, kan du risikere at bruge rigtig meget tid på at gøre rent. Det er næsten lige meget, hvor meget du støvsuger; der vil altid ligge hår rundt omkring. Det er dog ikke tilfældet med denne hunderace.

8. Den skal ikke særlig tit vaskes

Den sidste gode grund til at anskaffe sig en Labradoodle er faktisk, at den ikke skal vaskes særlig tit. Den har ofte en vandafvisende pels, som ikke har den typiske hundelugt. Det er en kæmpe fordel ikke at skulle vaske sin hund hele tiden. Det kan selvfølgelig blive nødvendigt, hvis den lige pludselig lugter.

Det er klart, at pelsen skal plejes på en anden måde så, men det er faktisk ikke så kompliceret. Det er for eksempel nok at børste pelsen igennem 1-2 gange om ugen. Derudover foretrækker mange at klippe deres hund, så pelsen ikke bliver alt for lang. Du kan dog nøjes med at klippe den hver anden måned.